Това заяви пред bTV служебният министър на енергетиката Росен Христов. Той

...
Това заяви пред bTV служебният министър на енергетиката Росен Христов. Той
Коментари Харесай

Христов: Газът за декември ще е по-скъп, но няма да е като през септември

Това съобщи пред bTV служебният министър на енергетиката Росен Христов. 

Той направи коментара си пред Националната следствена работа, където бе свикан да свидетелства по отношение на следствието на прокуратурата по прекъсването на контракта за доставки на газ от съветската “Газпром Експорт ” и последвалите покупки на газ от други компании. 

 

Това произвеждане бе формирано по сигнал на ГЕРБ, съгласно които кабинетът “Петков ” е траял да купува съветски газ, само че през медиатори и на 30% по-висока цена. 

 

" Мен персонално като министър и жител най-вече ме тормози нарушаването на Закона за енергетиката и пазаруването на газ без тръжни процедури макар резултата от високата цена ", разяснява пред bTV сбито Христов. 

 

Енергийният министър не разбирал и настояването на оставката му от Бойко Борисов. По думите му той е бил упрекнат в политическа офанзива, само че Христов съобщи, че е изнесъл обстоятелства за дейностите на “Булгаргаз ” и е показал икономическа оценка за резултата от тези дейности. 

 

“Не е имало никакви препратки нито към избрани лица, нито към съответни партии. Не знам за какво той оцени моето изявление като подигравка против “Продължаваме Промяната “, уточни още Христов. 

 

Енергийният министър съобщи, че няма да подаде оставка, тъй като съгласно него не е направил нарушаване. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР